Trafikförsäkringen är ett måste

Trafikförsäkringen är ett måste om du har bil eller annat motordrivet fordon som står registrerat i vägtrafikregistret, det har man slagit fast i svensk lag. Anledningen är att kunna skydda det man kallar tredje man, kanske mer känt som mötande trafikanter. Trafikförsäkringen täcker endast skador på andras fordon och egendom, liksom personskador. Ska man ha trafikförsäkring, men av någon anledning väljer att inte teckna någon, kommer man att få betala en betydande avgift till trafikskadeföreningen. Du kan räkna med att det är betydligt högra än vad den ordinarie trafikförsäkringen är och du kommer troligtvis att ångra att du inte betalade de där futtiga hundralapparna varje månad. I olyckor där bilen visar sig vara oförsäkrad betalar trafikskadenämnden ut ersättning som ska täcka de skador som uppstått. Mer om detta på http://www.bilforsäkrarna.se/

Om man har bilen avställd eller avregistrerad kan man säga upp trafikförsäkringen, likaså om man sålt sin bil. Att ställa av bilen under den period man inte använde den kan löna sig. För att man ska kunna säga upp trafikförsäkringen i samband med en avställning krävs det att uppgifterna är registrerade hos Transportstyrelsen, annars gäller det inte. Det är alltid det datum som har noterats i vägtrafikregistret som gäller och det gäller även ägarbyte och avregistrering.
Jämförelsesajter är ett ovärderligt redskap i att hitta rätt trafikförsäkring. Det finns flera olika prisjämförelsesajter för försäkringsbolag och bilförsäkringar och bilforsakrarna.se är ett av dem. Här kan du jämföra flera av Sveriges ledande försäkringsbolag och deras bilförsäkringar, både enkelt och kostnadsfritt. Chansen att du kommer att hitta den trafikförsäkring som passar dig bäst är stor.

Comments are closed.