Läsplattor och molnlagring

Denna historia handlar om min farbror och hans läsplatta.
Min farbror har alltid läst mycket och ofta. Jag trodde att en läsplatta skulle göra hans
läsning lättare; så till hans födelsedag köpte jag en helt ny läsplatta med
internetuppkoppling och molnlagring.

Min farbror har ingen kunskap alls om elektronik. Den enda elektronisk anordning han någonsin använder är hans gamla TV-apparat. Jag fick alltså tillbringa en hel del tid med att lära honom de viktigaste funktionerna på läsplattan.

Min farbror ringde upp mig flera dagar senare. Han kunde inte hitta några av de böcker som vi köpte från en bokhandel på nätet. Jag visste att böckerna låg i boksäljarens moln, och försökte förklara hur man ansluter läsplattan till internet och hittar böckerna på sitt konto i
molnet. Det var inte lätt för honom att förstå.

Jag var tvungen att åka hem till honom för att visa hur det går till. Det tog många timmar. Numera kan min farbror hantera det själv och vet hur man gör. Men det händer fortfarande att han ringer mig då och då för att han behöver hjälp.

Läs mer om läsplattor hos www.läsplatta.eu för att hitta den bästa läsplattan. Gör ett påläst och vettigt val.

Comments are closed.