Låneansökan

Det har aldrig tidigare varit så lätt som det är idag att skicka in en låneansökan. Då man förut måste boka tid, köa i banken och fylla i en massa formulär kan man nu snabbt och smidigt fylla i och skicka in en låneansökan genom bankens hemsida på nätet. Man behöver inte anpassa sig till krångliga öppettider utan man kan göra en låneansökan när och var det passar en själv bäst, så länge som man är uppkopplad till internet. Gör man en lånenansökan genom internet brukar man också ofta få svar väldigt snabbt. En del låneinstitut och banker ger service även på helger, men ansöker man om ett lån under en helg får man vara beredd på att svaret kan ta några dagar.

I en vanlig låneansökan fyller man i personuppgifter, såsom namn, adress, telefonnummer och personnummer, samt information om årsinkomst och arbetsplats. Förutom detta tillkommer såklart även det önskade lånebeloppet och orsaken till varför man ansöker om lån. Man ska även ange möjliga skulder, tillgångar, inkomster, utgifter så att banken lättare kan behandla ansökan. För det mesta brukar banken göra en kreditupplysning för att bedöma din återbetalningsförmåga innan de beviljar ett lån.

När det gäller mindre lån på upp till 5000 kronor finns det nuförtiden många tjänster där man kan ansöka om ett lån genom ett sms skickat från mobilen. Eftersom det är frågan om ett mindre lån är det även enklare att ansöka om det, och det brukar inte heller krävas lika många uppgifter. http://www.Lån.at

 

Comments are closed.