El & Hur din kind blev räddad

Den elektriska rakapparaten har faktiskt inte särskilt många år på nacken. Åtminstone inte om man jämför med hur länge män har rakat sig. Även om bibeln är fylld av en massa gubbar med långt hår så förekom det även män då som rakade sig på olika sätt. Och det förekom de som hade så känslig hud att de helt enkelt inte kunde dra en vass kniv över sin kind utan att det började blöda.
Detta har varit en form av förbannelse under alla år.
1928 bodde en sådan man i USA. Han var en pensionerad överstelöjtnant vid namn Jacob Schick. Redan före första världskriget, då han jobbade med gruvdrift i Alaska, hade han börjat fundera på idén med en elektrisk rakapparat. Hans redan känsliga hud blev ännu sprödare av den nollgradiga temperaturen och hur han än höll på med varmt vatten och raktvål så började huden blöda. Efter världskriget började han experimentera med rakblad som rörde sig, inneslutna i en behållare. Uppfinningen färdigställdes och kunde börja säljas på marknaden 1928. Framgången var en självklarhet.
Man kan fråga sig varför ingen tänkt på det här tidigare? Men svaret är lika givet: för att maskinen kräver elektricitet och den har bara funnit tillgänglig för användning i folks hem sedan början på 1900-talet.
Idag är vi vana vid elektricitet och alla de prylar vi kan driva med den. Och vi vill kunna driva dem till ett vettigt pris. Det kan du få om du går in på http://www.elpris.biz.

Comments are closed.